Overige activiteiten

Overige activiteiten

Naast het organiseren van wandelingen nemen de leden van Voetje voor Voetje nog deel aan verschillende andere activiteiten.


Klik op een van de onderstaande onderwerpen om meer informatie over deze activiteit te krijgen

Handelse Processie

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017 is er in Valkenswaard de jaarlijkse bedevaart naar Handel. Deze bedevaart is in 2 dagen, op zaterdag 40 km heen en op zondag 40 km terug. De tocht wordt te voet gelopen onder begeleiding van de processiemeesters. Om stipt 6.00 uur 's morgens op zaterdag vertrekt de processie van de markt in Valkenswaard en zal om ongeveer 15.30 uur in Handel arriveren. De processie wordt begeleid door een samengestelde harmonie die onderweg muziek maakt. Met deze bedevaart lopen ongeveer 1.500 mensen mee en 23 huifkarren. Onderweg zijn er een aantal pauzeplaatsen waar de pelgrims uit kunnen rusten en de inwendige mens kunnen versterken.

Sinds enkele jaren hebben wij het plan opgepakt om tijdens de rustposten onze leden voorzien van een natje en een droogje maar zeker ook van een stoel. Met een paar vrijwilligers (Wil je mee helpen laat het Lizet dan weten. Klik op het mailicoontjeEmail) rijden wij van rustpost naar rustpost voor de processie uit. De leden kunnen hiervan gebruik maken tegen een kleine vergoeding. Zij zijn ons zeer dankbaar vanwege de drukte die zoveel mensen met zich mee brengen. Het moet gezegd worden, het is geen wandeltocht maar een processie maar er heerst zoveel sfeer tijdens de tocht dat het ontzettend leuk is om dit voor de pelgrims te doen. Voor meer informatie klik op www.handelseprocessie.nl

Vierdaagse van Nijmegen

Een aantal leden neemt uiteraard ieder jaar deel aan de Vierdaagse van Nijmegen. Inmiddels is het een traditie geworden om op donderdag langs de 7 Heuvelenweg plattegrond de 4daagselopers aan te moedigen. Daar staan we met wat drinken en lekkers voor iedereen. Opgeven hoeft niet, kom gezellig langs. Klik hier voor een terugblik op de Vierdaagse Nijmegen 2016.

Knooppuntencontrole

En dan hebben we nog de Knooppuntencontrole,dat doen we 2 per jaar. Dit gebeurt als vanouds in het IVN gebouw aan de Bosstraat 25 in Valkenswaard. Om 10.00 uur staat de koffie klaar met wat lekkers om dan vervolgens de wandelroutes te gaan controleren. We hopen op een grote opkomst. Aanmelden hoeft niet, wel komen graag!

EHBO

De wandelvereniging Voetje voor Voetje stelt haar leden in de gelegenheid een EHBO cursus te volgen.

Vrijwilligersfeest

En last but not least organiseren wij voor onze vrijwilligers ieder jaar een geweldig feest want zonder de inzet van de vele vrijwilligers komen we er niet. Foto's van 22 oktober 2016. Klik hier

wandelactiviteit

                                       

 Heierhof logo 2017  VoetenGoed  Logo Brabantslandschap  logo kwbn
 deti2  VVV Valkenswaard  logo  logo Coppelmans
 Logovoordeligvalkenswaard