Nieuws

Belevenissen van een kersverse Knooppuntenroutebeheerder.

Uit de Nieuwsbrief van 1 april 2021:

Helaas kunnen we dit voorjaar niet gezellig bij elkaar komen om de te controleren routes te verdelen.
Dit voorjaar vragen we eigen initiatief van jullie.

Eerst dacht ik, dat is natuurlijk een 1 aprilgrap dus toch eerst maar even bij Wouter geïnformeerd maar die was heel erg serieus. En dus heeft hij onmiddellijk ‘Route 05 Brugven’ onder mijn beheer geplaatst. Ik voelde mij echter pas écht belangrijk worden toen ik van Wouter een rol met stickers kreeg met de bekende geel groene pijlen erop. Nu voelde ik mij verantwoordelijk voor het al of niet verdwalen van mijn medewandelaars.

Afbeelding1Vol goede moed gingen mijn wandelmaatje en ik op maandag 12 april rond een uur of 1 op pad. Er was prima weer voorspeld en die hoop koesterden wij nog steeds toen wij in een enorme sneeuwstorm vertrokken bij Knooppunt 02 aan de Sil in Valkenswaard. Route 05 heeft een kleine en een grote ronde en we sprake af ondanks het weer de korte ronde te doen en daarna te beslissen of we door zouden gaan.

Route 05 leidde ons naar de Maastrichterweg waar we tot onze vreugde voor de eerste keer moesten ingrijpen want die sticker die erop zat was wel erg verbleekt. Eraf pulken is niet zo gemakkelijk dus hebben we de nieuwe sticker er maar overheen geplakt. Met een high five besloten we onze eerste bijdrage aan het wandelknooppuntnetwerk regio ‘de Voetjes’.

 

Afbeelding2Gelukkig was het inmiddels opgehouden met sneeuwen en besloten we de grote ronde ook te doen. We liepen langs het door prachtige gagel omzoomde Brugven toen onze aandacht werd getrokken door de aanwijzingen op knooppunt 47. We moesten naar 21 maar we zagen dat ook knooppunt 41 werd vernoemd maar dat was duidelijk een ‘knooppunt te ver’ want je kunt niet naar 41 zonder bij 21 te zijn geweest.........
We wisten als kersverse beheerders niet zo goed wat we met deze bevinding aan moesten en besloten om dit toch even aan Wim en Wouter te laten weten.
Na knooppunt 21 wordt onze Route 05 eigenlijk volledig onbegaanbaar wegens natuurherstelwerkzaamheden. Dat was een paar maanden geleden al zo en het ziet ernaar uit dat het voorlopig zo ook wel zal blijven.

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding3 Afbeelding4
   

 

Afbeelding5Een enorme blubberzooi maakt de weg onbegaanbaar en het smalle wandelpad ernaast wordt regelmatig gebarricadeerd door grote stapels bomen die je echter niet mag beklimmen want dat staat op het bordje......

En ja, inderdaad, een van onze kostbare routepalen heeft hier het loodje moeten leggen. Dat was te verwachten vanwege het geweld dat hier heeft plaatsgevonden. Het heeft nauwelijks zin om gezien de omstandigheden dit paaltje te vervangen.

Afbeelding6

Deze toestand heeft ervoor gezorgd dat we knooppunt 41 in eerste instantie gemist hebben want die staat op wat voorheen een paadje was maar nu min of meer tot woestenij is gedegradeerd.
We kwamen erachter dat we te ver waren toen we op een paal een erg verbleekte routepijl zagen. We dachten dat we weer in actie moesten komen maar iemand had hier met een soort van viltstift ‘42’ op gezet.
Toegegeven, héél erg professioneel ziet het er niet uit maar deze aanwijzing deed ons wel beseffen dat we te ver waren. We waren kennelijk al op weg naar knooppunt 42 en dat behoorde volgens onze kaart niet tot onze verantwoordelijkheid. Afblijven dus ondanks dat onze vingers jeukten om die vergeelde sticker met nummer 42 erop te vervangen. Dus geachte collega...................

Afbeelding7Afijn, wij weer terug door de blub en inderdaad, daar stond knooppunt 41 eenzaam tussen al die boomstammen.

Grote vraag is natuurlijk of we niet een alternatieve route moeten bedenken voor dit stuk modder..........

Genietend van de omgeving kwamen we in dezelfde omgeving als van de puzzeltocht van Jos, konden we zijn sommetje over hoelang Franske bij de gemeente had gewerkt weer controleren. En automatisch telden wij weer de ‘stepping stones’.

En toen begon het te hagelen............... Onze lieve heer was ons niet al te best gezind vandaag en de weersvoorspellers hadden het behoorlijk mis.

Tussen de hagelstenen door zagen we het volgende probleem opdoemen. Op deze paal zat een sticker die duidelijk aan vernieuwing toe was. Maar ja, Wouter had wel gezegd dat we een snoeischaar mee moesten nemen om eventueel wat gras voor de voetjes weg te maaien en een schroevendraaier voor kruiskoppen hadden we dus niet bij ons. Wat nu? Moeten we de sticker dan maar over de schroeven plakken? Dat leek ons niet zo’n goed idee. Maar mijn wandelmaatje had een geweldig idee en dat hebben we toen maar uitgevoerd. Het resultaat mag er zijn vinden we zelf.

       
  Afbeelding8   Afbeelding9
       
  Vóór  

 

Maar ook het hagelen hield op en zo mochten we nog een laatste blik werpen op het prachtige Brugven met daarboven de bui die er niet had mogen zijn.

Afbeelding10

En zo kwam er een eind aan deze prachtige nieuwe ervaring van wandelen in een mooie omgeving mét opdracht. Dankbaar dat we dit hebben mogen doen. Dank ook aan degenen die destijds al die routes hebben uitgezet en voorzien van vele duidelijke aanwijzingen............

Peter Kivits

PS Wellicht ten overvloede, dat van dat overplakken van de mountainbikeroute is alleen maar per Photoshop gebeurd, niet in het echt.....

                                       

 Heierhof logo 2017  VoetenGoed  Logo Brabantslandschap  logo kwbn
 deti2  VVV Valkenswaard  logo  logo Coppelmans
 Logovoordeligvalkenswaard  Miko Koffie black    
Agenda 2021    
     
     
Wandelknooppunten    routes
Corona-richtlijnen    volg ze op.
April 2021     Route van de maandknop 
Mei 2021     Route van de maandknop 
Alle knooppuntenroutes    Knooppuntpaalknop
Gps-routes    GPXbestandknop
     
     
Puzzeltochten:    
Februari 2021   PuzzelknopOp zoek naar ....
Maart 2021   Puzzelknop Sprookjesbos
April 2021   Puzzelknop Beroemdheid
Wandelen in groepsverband    Extra 
maandagavond
vanaf 14 oktober 2020
   Voorlopig geen avondwandelingen
woensdagochtend
vanaf 14 oktober 2020
   Voorlopig geen ochtendwandelingen
 
 Link naar onze 
 Facebookpagina
   download
  Kalenders van: 
Links naar  

logo de grenslopers 

 Wandelagenda 
 Nederland
   Logo Wandel.nl nieuw
 Wandelagenda 
 Belgie 
  wandelkrant logo belgie
Kijk ook eens bij:   https://www.bibliotrek.be
     
     
Rabobank Kempen    NL23RABO0147974208
KvKnr:    4024008
   Sticker wandelaars welkom
 
 
 

 

  

 

   

  

 

  

 

  

 

 

                                                                                                                                                        

   


    

 

     

Bewaren

Bewaren